18. 10. 2023

Twisto jako první v České republice integrovalo jednoduché přidání karty do Click to Pay přímo do své aplikace

Praha 18. říjen 2023 – Český fintech Twisto nově implementoval do své mobilní aplikace platební metodu Click to Pay od společnosti Mastercard. Tato novinka pomůže zákazníkům platit rychle, jednoduše a zároveň bezpečně kdekoli na internetu bez opakovaného opisování údajů z platební karty. Twisto je první společností v České republice a třetí v Evropě, která má službu Click to Pay plně integrovanou přímo ve své aplikaci. Inovaci firma spustila začátkem srpna 2023, od té doby svou kartu Mastercard do Click to Pay přidalo přes 5 000 uživatelů, což Twisto posouvá na špici inovátorů v oblasti digitálních plateb v České republice.

„Nová platební metoda Click to Pay pro snadnou platbu kartou zajistí zákazníkům rychlejší a pohodlnější platby na internetu pro každý den. Lidé, kteří nechtějí nebo nemohou využívat Apple Pay nebo Google Pay, dosud museli při placení na internetu pracně opisovat údaje ze své karty. Při přidání karty do Click to Pay tato otravná práce odpadá. Jsme hrdí na to, že jsme v České republice první firmou, které se podařilo integrovat Click to Pay přímo do naší aplikace bez přesměrování zákazníků. Je to další potvrzení toho, že Twisto stále patří na technologickou špičku a daří se mu nabízet zákazníkům nové a pohodlnější způsoby, jak platit nejen online," říká vedoucí produktového oddělení v Twistu Pavel Prucek.

Nová funkce je zaměřená na zákazníky, kteří nevyužívají Apple Pay nebo Google Pay, ale nechtějí neustále opisovat údaje ze své platební karty. V aplikaci Twisto jim stačí přidat Twisto kartu do služby Click to Pay a následně mohou zaplatit v kterémkoli online obchodě s touto novou službou pouhým kliknutím na uloženou kartu. Dokončení platby vždy proběhne dle bezpečnostních pravidel s případným 3DS ověřením v kombinaci s tokenizací, čímž se ještě zvyšuje zabezpečení platby oproti běžnému opisování karty. Celkový proces vytvoření profilu a přidání Twisto karty do Mastercard Click to Pay je jednoduchý a zabere uživatelům zhruba 30 sekund.

První nativní integrace v České republice

Twisto registraci karet Mastercard do Click to Pay spustilo již na začátku srpna 2023 bez jakékoli informační kampaně, přesto ji zákazníci začali sami organicky využívat. Během následujícího měsíce a půl si svou Twisto kartu do Click to Pay zaregistrovalo více než pět tisíc zákazníků, čímž se Twisto dostalo na špici kartových inovátorů v Česku. Na technickém řešení přímé integrace Click to Pay do své aplikace Twisto intenzivně spolupracovalo s vývojáři společnosti Mastercard asi půl roku.

„Novinkou této integrace je plné obsloužení zákazníka pouze v aplikaci banky. Všechny kroky registrace od zahájení až po dokončení jsou realizovány výhradně v prostředí mobilní aplikace Twisto, což zákazníkovi přináší výhodu snadné orientace v již známém prostředí bankovní aplikace a bance plnou kontrolu nad bezpečností a integritou celé operace. Společnost Twisto zde sehrála roli partnera, který se přímo podílel na vývoji této funkcionality pro evropský trh," uvádí Luděk Slouka, ředitel digitálních produktů a inovací pro region střední Evropy ze společnosti Mastercard.

Doplňující informace k tiskové zprávě

Nedávné tiskové zprávy

Více o službě Twisto

Twisto představuje chytré řešení pro platby a nakupování a už v roce 2013 jako první v ČR zavedlo odložené platby, známé také pod zkratkou BNPL (buy now pay later, nakupuj teď, plať později). Díky funkci Twisto Pay lze na jedno kliknutí, bez registrace a zdarma platit internetové nákupy, na jejichž úhradu mají zákazníci 30 dní. Registrovaní uživatelé pak mají možnost využít k placení Twisto kartu (vydanou Mastercard) – virtuální nebo fyzickou, zaplatit mobilem díky Apple Pay nebo Google Pay, vyrovnat faktury jejich vyfocením nebo snadno rozdělit společný účet mezi kamarády s funkcí Twisto Split. Splatnost nákupů s Twisto účtem je 45 dní. Twisto také umožňuje nákup na splátky s okamžitým schválením a Nákup na třetiny bez navýšení. V roce 2018 firma úspěšně vstoupila také na polský trh.

O společnosti Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard je technologická společnost s celosvětovou působností v oboru zprostředkování plateb. Zajišťováním bezpečných, jednoduchých, chytrých a snadno dostupných platebních transakcí Mastercard podporuje a propojuje inkluzivní digitální ekonomiku prospěšnou všem, kdekoli na světě. Inovace a řešení využívající zabezpečených dat a sítí, partnerství a energie společnosti Mastercard pomáhají jednotlivcům, finančním institucím, vládním orgánům i firmám naplňovat beze zbytku jejich potenciál. Se společností Mastercard je možné se spojit ve více než 210 zemích a oblastech. Mastercard vytváří udržitelný svět, v němž se všem nabízejí možnosti k nezaplacení. www.mastercard.com