21. 9. 2020

Twisto se loučí s bílými kartami. Ty nové hýří barvami, jsou bezpečnější a “Digital First”

Praha 21. září 2020 - Bílé karty už jsou minulostí. Oznámila to společnost Twisto, která tímto finišuje plynulý přechod k novému dodavateli technologického řešení, společnosti Marqeta. Nové karty od Twista jsou nejen barevnější než jejich minimalistické předchůdkyně, ale také jsou bezpečnější: chybí na nich CVC kód a číslo, jež by se dalo zneužít. Zároveň jsou vhodné pro zrakově handicapované díky speciálnímu výřezu, tzv. “blind notch”, který pomáhá nevidomým lépe s kartou manipulovat. Revoluční novinkou pak je možnost nenechat si kartu vystavit vůbec, ale užívat ji pouze ve virtuálním režimu. Twisto je totiž jedna z mála společností na světě, která si takovou funkci může dovolit - a to díky prestižní certifikaci Digital First od Mastercardu.

“Zákazníci Twista si ještě možná vzpomenou na začátek léta, kdy jsme kvůli krátkému výpadku dodavatele Wirecard uspíšili přechod k novým kartám. Jednání s Marqetou v tu chvíli již probíhala a musíme jim poděkovat za super rychlou odezvu, která nám umožnila elegantně vyřešit prázdninovou situaci a zároveň pomohla spolupráci bleskově dotáhnout do zdárného konce. Velké díky samozřejmě patří i našemu týmu, který vše perfektně zvládl,” říká Michal Šmída, CEO a zakladatel Twista.

Platit pouze mobilem?

Dosavadní spolupráce se společností Wirecard končí, po 15. 11. už nebude možné bílé karty používat. Plný přechod k poskytovateli Marqeta je podle Šmídy pro Twisto velkým krokem kupředu. S příchodem září se na kartách od nového dodavatele spustila možnost platby s Apple Pay, což byl poslední mezník, na který Twisto čekalo, aby mohlo přechod z bílých karet na barevné finišovat. S napojením na Apple Pay či Google Pay pak karty klidně mohou zůstat jen virtuální, rozhodnutí je čistě na majiteli účtu. Twisto je tak opět o krůček blíž k bezplastové budoucnosti, ke které se loni veřejně zavázalo - do roku 2025 chce mít veškeré platební metody digitální.

“Novou kartu do Apple Pay si uživatelé přidají jednoduše jedním kliknutím v mobilní aplikaci. K tomu stačí mít jenom virtuální kartu, fyzickou mít nemusí. A my se těšíme, že i díky nám v české společnosti začne přibývat lidí, kteří si uvědomí výhody bezplastového placení,” říká zakladatel a CEO Twista Michal Šmída.