26. 6. 2020

Twisto & Wirecard: V pondělí začneme posílat nové karty

Twisto & Wirecard: V pondělí začneme posílat nové karty. Máme také virtuální karty ihned k dispozici pro Google Pay a online platby

Bílé platební karty nefungují a již nikdy nebudou

Našim zákazníkům začneme odesílat nové karty v pondělí ráno. Nejdříve, jak to je vůbec možné. Stačí si novou kartu objednat v Twisto účtu (v záložce "karta"). Současné (bílé) přestaly fungovat, protože anglický regulátor pozastavil licenci německé bance Wirecard. Právě na technologii této banky běžely Twisto karty na českém trhu. Naštěstí jsme se již před několika měsíci rozhodli od Wirecardu odejít k jinému poskytovateli karetního řešení. Již nějakou dobu tak pracujeme na přechodu k americké společnosti Marqeta, se kterou jsme již spustili platby kartou na sousedním polském trhu. V České republice na Marqeta běží virtuální platební karty a Google Pay. Tyto služby tak naštěstí problémy Wirecardu nijak neovlivňují. Na Wirecardu fungovaly plastové karty a Apple Pay, tyto služby jsou nyní pro zákazníky v České republice nedostupné. Máme ale velké štěstí, že již máme vyrobené nové (barevné) karty běžící na novém systému. Vše maximálně urychlujeme a karty budou mít zákazníci již příští týden, podařilo se nám domluvit u výrobce, že naše karty dostanou přednost.

Co tedy funguje a nefunguje?

Zákazníci mohou nadále využívat drtivou většinu služeb, mezi které patří Twisto Pay - platba na jeden klik v e-shopech, platba složenek a faktur s názvem Snap i rozdělení platby s názvem Split. Fungují také inovativní Twisto splátky. Naši zákazníci tak zaplatí vše na internetu, protože každý si může vygenerovat virtuální platební kartu. Tu lze také přidat do Google Pay. Nefungují bílé platební karty a Apple Pay.

Mrzí nás komplikace, které tato situace mohla způsobit našim zákazníkům. Celý tým tvrdě pracuje na tom, abychom mohli Twisto kartou a mobilem platit stejně jako jsme byli zvyklí. Jsme v kontaktu s dodavatelem karet i poštou. Nové karty odejdou prvním zákazníkům již v pondělí. Dnes vidíme, jak strategické bylo naše rozhodnutí přejít k Marqeta, která nabízí výrazně lepší technologii. Je skvělé, že karty máme již vyrobené a otestované. Snad jedinou nepříjemností bude Apple Pay, na kterém již pracujeme, ale bude až někdy koncem srpna.

Michal Šmída, zakladatel & CEO Twisto